Успешен настап на КУД „Гоце Делчев“ на „Брежански кестен“ 2022

КУД „Гоце Делчев“ Делчево оствари нова културна мисија. На 15 октомври настапи на престижниот Фестивал и празник на „Брежански кестен“ 2022 Брежани Симитли-Благоевградска област – Република Бугарија. КУД „Гоце Делчев“ Делчево се прествави со штанд на традиционална македонска храна подготвена од вештите раце на делчевските домакинки, и богата фолклорна програма.

-Голема благодарност на поканата на „Хора и Традиции“ г-ѓа Снежана Стоименова и проф. Румјана Панова од Брежани,Симитли – Благоевградска област. Благодарност за укажаната поддршка на г-дин Зоран Дамјановски, г-дин: Горан Петровски. Турнејата ја предводеа претседателот на КУД „Гоце Делчев“ Делчево д-р Соња Мавродиева Георгиевска и Уметничкиот директор/кореограф Зенил Реџепов Стручни. Благодарнист и до туристичката агенција Рома транс Крумчо Ромовски, истакнаа од КУД „Гоце Делчев“ Делчево.

Повеќе на следниот ЛИНК

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*