Ѓорѓијоски и Стоименова македонски претставници на ,,Сатира фест 2022″

Јубилеен XX Фестивал за хумор и сатира ,,Сатира фест”

Посветен е на сто годишнината од раѓањето на Душко Радовиќ. Ќе се одржи на 20.10.2022 во 19,30 во Коларац Београд.

Миле Ѓорѓијоски е редовен учесник на овој фестивал како и на Новогодишниот Сатира фест, оваа година од Македонија ќе учествува и Ленче Стоименова од Кочани.

Сатира фест е најпрестижниот фестивал за хумор и сатира на Балканот, на кој учествуваат најдобрите сатиричари од регионов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*