Доделени наградите од конкурсите на ЈЛБ ,,Илинден” по повод Месецот на книгата

Традиционално секоја година ЈЛБ„Илинден“-Делчево го одбележува месец октомври- месецот на книгата.
Годинава по тој повод,ЈЛБ„Илинден“ распиша награден литературен конкурс- поезија на тема „Книга-сон кој го држиме в раце“ .Право на учество имаа сите ученици од основното образование. Покрај тоа, библиотеката во соработка со Антонела Спасовска Манева наставник по ликовно образование во ООУ„Ванчо Прке“, организиравме и награден ликовен конкурс на истата тема„Книга-сон кој го дрѓиме в раце“.
Ни пристигнаа прекрасни и песни и цртежи, сепак мораше да избереме три најдобри.
Од ликовниот конкурс нагдареди се следните ученици:
3 место- Јоана Симоновска
2 место- Ема Гоцевска
1 место- Викторија Мирчевска
громна благодарност до менторот Антонела Спасовска Манова.
Од литературниот конкурс наградени се следните ученици:
Од ООУ“Св.Климент Охридски“:
3 место- Александар Величковски ПУ Стамер
2 место- Филип Даневски
1 место- Ангела Џаџовска ПУ Разловци
Огромна благодарност до менторите Милена Глинџарска, Гордана Никовска и Весна Иванова.
Од ООУ„Ванчо Прке“ нарадени се следните ученици:
3 место- Елеонота Ѓоргиевска
2 место- Катерина Трајковска
1 место- Теодора Димитровска
Огромна благодарност до менторите Василка Ивановска, Билјана Стоиловска и Маријана Стоименовска.
Честитки и до наставниците но и до сите ученици, посакуваме и понатаму да бида дел и да учествуваат во сите конкурси и сите активности што ги организира библиотеката.
Она што посебно не радува е тоа што за прв пат на ликовен и литературен конкурс што го распишува ЈЛБ„Илинден“-Делчево учествуваа ученици од други градови.
Огромна благодарност и подарок книга ќе добијат:

 • Михаил Јовановски ООУ„Јоаким Крчовски“,К.Паланка,ментор Елена Николовска
 • Нела Николовска ООУ„Јоаким Крчовски“, К.Паланка, ментор Горица Колевска
 • Ева Анастасовска ООУ„Кирил Пејчиновиќ“,Кисела Вода,Скопје, менторЕмилија Стефановска
 • Луна Тодоровска ООУ„Јоакинм Крчовски“,К.Паланка,ментор Габриела Стојановска
  -Бојана Стојковска
  -Нина Николивска
  -Александар Сандевски
  ООУ”Јоаким Крчовски”,К.Паланка,ментор Ленче Дејановска
  И благодарност до наставник -ментор Лариса Жулуна -Митовска од К.Паланка за организирањето на учениците од училиштето во Паланка за учеството на конкурсите.
  Честитки до сите и до учениците и до наставниците, се надеваме и посакуваме и понатаму убава и успешна сораборка.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*