Центарот за одржливи практики Природна Перспектива започна со реализацијата на проектот Транс Зелена Инспирација

Центарот за одржливи практики Природна Перспектива од Делчево заедно со здружението „Надежда за нас“ од Р. Бугарија официјално го започнаа новиот проект Транс Зелена Инспирација (TransGreen Inspiration). Проектот е поддржан од програмата „Еразмус+“ за партнерства од мал обем.

-Проектот е во рамки на партнерствата под Клучна акција 2 од оваа програма, во чии рамки се предвидени неколку последователни активности на кои ќе се здобиеме со знаења и вештини од областа на социјалното претприемништво, се вели во објавата на Природна Перспектива на нивниот фејсбук профил.

Во наредниот период им претстојат обуки за тренери по социјално претприемништво и обуки за млади заинтересирани лица од 18 до 29 години и лица со помалку можности. 

-На овие обуки е предвидено да се запознаеме подлабоко, со тоа што е социјално претприемништво и како може да го насочиме во насока на заштита на животната средина и подобрување на животот на младите и социјално ранливите категории, додадоа од Центарот за одржливи практики.

Центарот во соработка со повеќе здруженија од Република Бугарија досега има спроведено неколку трансгранични проекти поддржани од Еразмус + програмата.

Линк до оригиналната објава ТУКА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*