Роднокрајниот автор Златко Стоименов ја издаде книгата ,,Шаренило”

Во Македонска Каменица деновиве се одржа промоција на книгата Шаренило од роднокрајниот автор Златко Стоименов.

Пред каменичани на промоцијата Стоименов се зборуваше за желбата за пишување и детската насмевка како инспирација за неговото дело.

Книгата како што беше кажано на промоцијата претставува еден вид Шаренило од настани ликови луѓе и животни.

Промоцијата ја организираше КИЦ ,,Романса” од Македонска Каменица под уредништво на директорот Гоце Стојановски.

Илустрациите на книгата се на Климентина Соколовска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*