Благодарници на лицата кои донираа книги на ЈЛБ ,,Илинден” од нивните домашни библиотеки

Десет наши сограѓани минатата година донираа книги од нивните домашни библиотеки на ЈЛБ„Илинден“, информираше директорката Биљана петровска.

Благодарница и подарок книга добија:

Искра и Магдалена Георгиевски
Никола Апостоловски
Катерина Антовска
Даниела Стефановска
Милена Михаиловска
Suni Williamson
Николина Попчева
Раде Георгиевски
Снежана Спасевска
Весна Тодоровска
Од има на библиотеката, Петровска упати благодарност до сите нив.

Книгите се „опасни“, како симбол на културата, цивилизацијата и знаењето. Тие се чуварите на вековното наследство и патоказ кон надминувањето на сите пречки на напредокот. Апелираме до сите наши сограѓани, доколку имаат дома книги кои не ги користат или им зафаќаат место, да не ги унуштуваат и фрлаат,туку да ги донесат во библиотеката.Тука сите книги ќе бидат зачувани. И што е најважно, во библиотеката секоја книга ќе си најде свој читател.Ни една книга не заслужува и не трба да биде уништена или фрлена, порача Петровска.
Без книгите и без нивно зачувување, како што подвлече историјата нема да постои, нема да постои концептот за човештвото.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*