Нови народни носии за КУД ,,Јане Сандански” Пехчево

Домот на културата,, Јане Сандански” Пехчево набави 10 источни машки Малешевски носии, потребни за негување на фолклорот на нашето Културно уметничко друштво.

-Благодарност до Никола Каракашов, за соработката со Општина Пехчево, како моден креатор, како кореограф, соработник во негување на традицијата и фолклорот, истакнаа од КУД ,,Јане Сандански”.

Воедно ги замолија граганите на Пехчево кои имаат фути, (скутачи) и кои не им требаат да ги донесат во домот на културата, за да може да ги комплетираат женските носии.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*