Во М.Каменица закажана премиера на филмот ,,Св.Петка – крст во пустината”

СВЕТА ПЕТКА, КРСТ ВО ПУСТИНАТА

-Жанр: Биографски, Драма
-Возрасна категорија: Трета категорија, + 12

Почитувани, филмот кој што го чекавме 20 години и еден од најбараните и најгледаните балкански филмови.

Специјално и во Домот на Културата во Македонска Каменица
-среда,15.02.2023 година
-почеток 18 часот
-влез: 100 денари

Кратка содржина: Побожната девојка Параскева, го напушта својот живот меѓу луѓето од Константинопол и тргнува кон Јорданската пустина, каде ги поминува следните 40 години од својот живот, борејќи се со искушенијата, гревовите и внатрешните демони. Го следиме нејзиниот пат од обична девојка до најсканата и напочитуваната светица на Православието.

Трејлерот на филмот:

Не пропуштајте го еден од најгледаните филмови на балканот
Света Петка,Крст во Пустината.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*