Фолклорната група ,,Вапцаров” меѓу учесниците на Меѓународниот фестивал ,,Тодорица”

Фолклорната група „Вапцаров“ што работи во рамки Националната установа Центар за култура „ Никола Јонков Вапцаров “ од Делчево ќе учествува на Меѓународниот фестивал на изворен фолклор „ Тодорица “ во Свети Николе.

Веруваме дека и на овој фестивал достојно ќе го презентираме изворниот фолклор од Пијанечкиот регион.

Фестивалот ќе се одржи во сабота ,04.03.2023 година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*