Во М.Каменица одржан натпревар на најдобрите математичари од регионот

Денес во Македонска Каменица се одржа регионалниот натпревар по математика за учениците од 4 до 9 одделение.

На натпреварот учествуваа ученици од основните училишта: ООУ.„ Дедо Иљо Малешевски“- Берово, ООУ. „Никола Петров Русински“ од с.Русиново- Берово, ООУ.„Св. Климент Охридски“- Делчево, ООУ.„Ванчо Прке“-Делчево, ООУ.„Ванчо Китанов“- Пехчево и ООУ.„Св.Кирил и Методиј“- Македонска Каменица.

На натпреварот присуствуваше и претставник од СММ, проф.Д-р. Ѓорѓи Марковски.

За повеќе информации кликнете на фотографијата подолу:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*