Фолклорната група ,,Вапцаров” со успешен настап на Меѓународниот фестивал ,,Тодорица”

Фолклорната група при НУЦК,, Никола Јонков Вапцаров ” Делчево настапи на Меѓународниот фолклорен фестивал ,, Тодорица 2023 ” во Свети Николе.

-Од срце и огромна возбуденост сакам да Ви кажам дека Фолклорната група е помеѓу ПРВИТЕ ТРИ наградени од жири комисијата од 14 групи на Меѓународниот фестивал. Уште еднаш докажавме дека достојно го презентираме Пијанечкиот фолклор и со гордост го претставуваме нашиот град Делчево. Секогаш горд на Вас, истакна во својата објава на ФБ кореографот, Христијан Трајановски.

За повеќе фотографии од настапот на ФГ ,,Вапцаров” кликнете на фотографијата подолу:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*