Црвен Крст Делчево продолжува со реализација на ПХВ проектите

Во изминатиот период во просториите на ООЦК Делчево беа реализирани три ПХВ работилници.

ЦКА – ПХВ ( Црвен крст во акција- Промоција на хумани вредности) е проект кој се реализира долги години, проект во кој младите на возраст од 13-17 години ќе имаат можност да изработуваат мали проекти и да прават големи промени во нашето општество.

Од ООЦК на младите волонтери им посакаа многу среќа на терен.

За повеќе детали околу оваа активност кликнете на фотографијата подолу:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*