Најмалите од Делчево се запознаа со традиционалните народни инструменти

Најмалите од Делчево се запознаа со традиционалните народни инструменти. Активноста е дел од работатата на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” во соработка со нивниот долгогодишен соработник Спиро Трајановски.

-Денес учиме и слушаме за традиционалните инструменти од постарите. Со нашиот долгогодишен соработник и пријател Спиро Трајановски и изворниот оркестар кој го придружува, во Фоајето на Спомен Дом АСНОМ најмалите членови на Фолклорната група при НУЦК,, Никола Јонков Вапцаров ” Делчево имаа можност да се запознаат со дел од народните инструменти и народната музика, истакнаа во својата објава на ФБ од НУ Центар за култура ,,Н.Ј.Вапцаров”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*