Тим од СОУ ,,М.М.Брицо” повторно финалист во новиот циклус на UPSHIFT Програмата

Започна новиот циклус UPSHIFT Bootcamp, чија цел е поттикнување социјални иновации за заштита на животната средина овој пат на тема почва.

Во следните два дена тимовите финалисти од 10 средни училишта активно ќе работат на креирање на иновативни решенија поврзани со намалувањето на загаденоста на почвата во нашата држава.

Тимовите финалисти од овој циклус доаѓаат од:

СОУ „Методи Митевски – Брицо” – ДелчевоСУГС Браќа Миладиновци
СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ
SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë
СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија
СОУ “Коле Нехтенин”- Штип
СОЗУ Кузман Шапкарев – Битола
СУГС „Марија Кири – Склодовска“ – Скопје
СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ – Скопје
Shmk “Rilindja-Prerodba” Zhitoshe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*