Предпрвоаприлски хепенинг во организација на ЈЛБ ,,Илинден”

ЈЛБ ,,Илинден” – Делчево заедно со проводделенците од двете основни училишта во градот, го одбележува денот на шегата.

Пред Априлијадата, која е еден од можеби најубавите и радосните настани во градот, а и годинава е во организација на Општина Делчево, детската градинка и училиштата во градот, библиотеката одлучи на сите ученици од прво одделение да им подари маски и доколку дечињата сеуште не знаат како да се маскираат утре да ги искористат тие маски и спремни да го одбележат 1 Април, Денот на шегата.

Секогаш е убаво кога дечињата се наши гости и кога секаде околу нас е полно радост, шаренило, насмевки и песни.

Им посакуваме убаво да си поминат утре на Априлијадата и да уживаат во денот. Ние како библиотека и понатаму ќе бидеме тука за сите нив.

Се гледаме утре на Априлијадата, дефилето започнува во 10 часот, истакна директорката на библиотеката Биљана Петровска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*