ЖАЛНА ВЕСТ: Тројца македонски државјани загинаа во сообраќајна несреќа во Италија

Тројца Македонци и 23 годишник од Асти, Италија се жртвите во трагедијата која за католички Велигден се случи кај Монферато Ница.

Младото момче од Асти патувало само во еден од двата автомобила, додека во другиот автомобил имало тројца мажи од македонска националност на околу триесет години.

Според информации на наши иселеници во Италија загинатите се по потекло од Саса, М
Каменица и с.Пеклани.

https://www.lavocediasti.it/2023/04/10/mobile/leggi-notizia/argomenti/cronaca-18/articolo/un-giovane-astigiano-di-23-anni-e-tre-uomini-di-nazionalita-macedone-le-vittime-del-tremendo-incide.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*