Колку изнесува најдолгиот копнен пат на земјата?!

Најдолгиот пат во светот за пешачење е од Кејп Таун (Јужна Африка) до Магадан (Русија). Нема потреба од авиони или чамци, има мостови.

Тоа е вкупно 22.387 километри (13911 милји) и потребни се 4.492 часа за да се патува. Тоа би било 187 дена пешачење без престан, или 561 ден пешачење 8 часа на ден.

По должината на рутата поминувате низ 17 земји, шест временски зони и сите сезони од годината.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*