Волци во потрага по храна се спуштаат во пониските предели во село Црник, тврдат жители

Волци во потрага по храна се спуштаат во пониските предели во село Црник. Ова го тврди жител на селото кој во објавата на фб страната Village Crnik/Село Црник преку известување ги информира жителите да бидат претпазливи бидејки се забележани во близина на самата река.

-Известување до сите селани веќе неколку дена волци се спуштаат крај реката имаше мртво куче изедено е сега идат повторно у касните саати јас (Мехмет Оџов) лично ги видех 3 волка пред 10 минути(03:49) на реката. Бидете пазливи може и луѓе и животни да настрадаат. Поздрав, вели Мехмед Оџов, жител на Црник.

Интересни се и коментарите под самата објава во која граѓани велат:

Пред две години за време на пожарите кои го зафатија Пијанечко-Малешевскиот регион волци беа забележани во неколку села во беровско слободно шетајки по нивите

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*