В среда отворање на првата самостојна изложба на Фимка Капушевска од Пехчево

Во среда (17.05.2023) во Пехчево ќе биде отворена првата самостојна изложба на Фимка Капушевска од Пехчево.

-Повелете на отварањето на изложбата, да ги видете прекрасните уметнички дела на нашата сограѓанка Фимка, која своето слободно време го користи во творење, цртање, слики кои пленат со длабочина на чуства, фантазија преплетена со искрени чуства, мисли, идеи, поглед кон далечината, а сепак блиски до реалноста.
Ве очекуваме…, се вели во најавата на Дом на култура ,,Јане Сандански” од Пехчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*