Повик до сите кои имаат книги, а сакаат да ги донираат!

Учениците од деветто одделение при Општинското основно училиште ,,Ванчо Прке” заедно со училишната библиотека организираат активност наменета на собирање на книги кои ги имаме во нашите домови и кои притоа се во добра состојба.

Повелете и донирајте ги своите книги на штандот во училиштето од 16 до 22 мај.

Да ги ставиме книгите на полица и да ги вратиме децата во библиотека, се вели во поканата за оваа активност од училишниот актив при делчевската деветолетка.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*