Ана Ангеловска од Патриот 2016 ќе биде дел од EURO Basket – 2023 за кошаркарки до 18 години

Државната репрезентација до 18 години во женска конкуренција, ќе земе учество на Европското Првенство, дивизија Б, кое во периодот од 30.06 до 9.07 ќе се одигра во Софија, Бугарија.

Селекторот на женската јуниорска репрезентација, Јелена Антиќ, излезе со поширокиот список на кошаркарки на кои ќе смета во подготвителниот период.

Подготовките односно селективните тренинзи, ќе се одвиваат во Скопје, во Кале (голема и во мала сала).
Првиот тренинг е закажан за 29.05.2023 година (понеделник) со почеток во 9:30 часот.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

 1. Марија Николов – Баскет Кам 2011
 2. Ана Милованова – Баскет Кам 2011
 3. Мила Ѓуковиќ – Баскет Кам 2011
 4. Милица Николиќ – Torrelodones, Шпанија
 5. Ања Начевска – Вардар
 6. Мартина Џангаровска – Вардар
 7. Михаела Алексовска – Крива Паланка
 8. Ксенија Петревска – Крива Паланка
 9. Божица Стоевска – Крива Паланка
 10. Климентина Модева – Струга 2009
 11. Евгенија Танаскоска – Michigan Magic AAU, САД
 12. Јована Димковска – Бадел 1862
 13. Зара Стојковска – Бадел 1862
 14. Ана Ангеловска – Патриот 2016
 15. Белма Дечковиќ – МЗТ Скопје Аеродром
 16. Ива Дојчинова – Тим Арена
 17. Сара Ѓорѓиеска – ГКК Охрид
 18. Љубица Бошкова – Јанбор
 19. Анастасија Тодорова – Јанбор
 20. Ангела Анѓелеска – Вардар
 21. Деа Хоџа – Шкупи
 22. Мила Ќолчевска – Пробаскет Кавадарци
 23. Ана Иветиќ – Тим Арена
 24. Матеа Митева – Тим Арена
 25. Ана Ѓорѓиевска – Тетова Булс

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*