Завршен фрескописот во црквата Св.Петка во село Црник

Заврши уредувањето на внатрешниот дел на црквата Св.Петка во село Црник.

Фрескописот во црквата Св. Петка с.Црник-Пехчево е дело на уметникот Горан Овчарски.

-“Секоја чест за сработеното”, велат жителите кои на својата официјална страна објавија фотографии од фрескоживописот во црквата во селото каде сите живеат сплотени и сложно без разлика на вероисповест.

Црник како што додаваат тие е најголем пример како треба сите да живеат во денешно време.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*