Ацевски: Се санираат штетите на магистралата А3 кај Делчево

Во Делчево од утрово екипи на Македонија Пат ги санираат штетите на магистралата А3 кај месноста Црквенска Река. На терен е директорот на Македонија Пат Костадин Ацевски кој информираше дека во текот на денешниот ден штетата ќе биде санирана а најдоцна до понеделник патот ќе биде пуштен во употреба.

-Веднаш по штетите кои настанаа на магистралата А3 која го поврзува Делчево со М.Каменица ркипи на Македонија Пат работат на санација на штетите на патот кои се настанати од надојдената вода. Патот денеска ќе биде саниран и по извршување на целосното санирање, веќе понеделник очекуваме да биде пуштен во употреба, рече Ацевски.

Ацевски рече дека поради невремето се уште има одрони на останатиот дел од магистралата и патот кој води од Делчево кон М.Каменица кои благовремено се санираат.

-Има одрони кои ги решаваме тековно, големите одрони беа решени. Екипите постојано се на терен и работат на решавање на последиците, додаде Ацевски.

Тој напомена дека до целосна санација сообраќајот од Делчево кон Скопје за сите видови возил се одвива преку регионалниот пат Берово – Виница

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*