Пекевски и Димитров договорија продлабочување на прекуграничната соработка

Денеска мој драг гостин беше новоименуваниот генерален конзул на Република Бугарија во Битола, г-дин Николај Димитров.

Разговаравме за соработка со општини од Бугарија, за можна соработка преку Интеррег Програмата за прекугранична соработка и состојбата со граничниот премин Клепало.

При тоа разменивме идеи и размислувања за понатамошно проширување на соработката и реализација на заеднички проекти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*