Владата прогласи кризна состојба во Делчево

Прогласена кризна состојба во Општина Делчево, информираа од Општината. Оттаму информираа дека одлуката е донесена на денешната Седница на Владата, а причината за прогласувањето кризна состојба е заради поплави и справување со поплавите и последиците од нив.

-Во Општина Делчево како последица од невремето настанаа оштетувања на патната инфраструктура и неколку поголеми свлечишта чијашто санација бара долгорочни решенија за кои е потребна државна помош, истакнаа од Општина Делчево.

Птетходно општинските служби доставија информации до Владата, а по прогласувањето на криза состојба, се очекува и потребната помош. Освен во Делчево кризна состојба од истите причини е прогласена и во Општина Крива Паланка.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*