Здружение ,,Малешевци за Малешевијата”: Имаме должност да негуваме здрав разум !

ИмамеДолжност да кажеме НЕ на оваа контроверзна родова идеологија

ИмамеДолжност кон семејството кон децата

ИмамеДолжност да одговориме на повикот

ИмамеДолжност да кажеме НЕ за злото кое што ни доаѓа

ИмамеДолжност да негуваме здрав разум

ИмамеДолжност кон нашето минато и нашите предци

ИмамеДолжност кон вистинските вредности и фамилијата

Имамe сериозни забелешки за овој предложен закон затоа што го укинува постојниот закон за еднакви можности меѓу мажите и жените кој беше усогласен со европски директиви и на тој начин се укинува единствениот закон кој беше посветен и се однесува на правата на жената, на нивната борба.

Во новиот предложен текст се воведуваат и други категории кои и го стеснуваат местото на жената во државата. друга опасност е што отвара можност за промоција на промена на пол кај деца и малолетни деца.

Ќе бидеме гласни и ќе протестираме пртив оние законски решенија со кои не се согласуваме, особено со оние кои се однесуваат на нашиот живот и слободата на постоење. Ние не сме против остварување на права на некои возрасни луѓе коишто навистина страдаат и треба да се помогне.
Луѓето се уште повеќе збунети, зошто родот во тој контекст во кој ни го претставуваат нема само едно лице, туку има илјадници лица.

Високи функционери на Владата гордо чекорат зад транспаренти со експлицитен говор на омраза испраќајќи му порака на општеството за нови “европски” вредности во кој планираат да го оковаат севкупниот наш живот.

Здружение „Малешевци за Малешевијата“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*