Младинци од ПСК „Голак“ го искачија врвот Руен

Денес членови на ПСК Голак Делчево, предводени од младинци од клубот на чело со младинските лидери при Младинската секција на ПСК Голак Делчево – Магдалена Георгиевска, Вања Ѓеоргиевска и Искра Георгиевска направивме една планинарска акција за искачување на врв Руен 2252 м.н.в. на Осоговските Планини.

Почетна точка ни беше долниот рудник САСА 1030 м.н.в. потоа преку ТРАКАТО БРДО 1825 м.н.в. се до врв РУЕН 2252 м.н.в. и обратно,во вкупна должина од 21 км. и висинска разлика од 1222 метри.

За нас како Клуб многу значаен врв од 2 причини:

1.Највисок врв на ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ како и во ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА.

2.Од овде започнува СЕВЕРО-ИСТОЧНАТА страна на областа ПИЈАНЕЦ (ДЕЛЧЕВСКА) ОБЛАСТ.

Временските услови беа идеални,додека во екипата имаше максимално позитивна енергија,поради што поминавме еден преубав планинарски ден.

Искажуваме БЛАГОДАРНОСТ до општествено-одговорната фирма БРЕГАЛ-ДЕЛЧЕВО како и на ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО,кои ни помогнаа да ја реализираме оваа планинарска акција,бидејќи секогаш не подржувале кога се работи со МЛАДИТЕ.

БЛАГОДАРНОСТ за логистичката подршка на нашите прекрасни членови : Доктор СОЊА МАВРОДИЕВА-ГЕОРГИЕВСКА,ДЕЈАН ГЕОРГИЕВСКИ,ЗУЈА НИКОЛОВСКА,БОРЧЕ ИВАНОВ,МИМА ЕФТИМОВА.

НАЈГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ до прекрасните наши МЛАДИНЦИ од МЛАДИНСКАТА СЕКЦИЈА НА ПСК ГОЛАК Делчево,нормано предводени од МЛАДИНСКИТЕ ЛИДЕРИ – МАГДАЛЕНА,ВАЊА,ИСКРА,кои како и секогаш така и денес,беа на високо ниво на својата планинарска задача ДЕЧКИ БЛАГОДАРИМЕ И ПРОДОЛЖУВАМЕ ПОНАТАМУ, истакна претседателот на ПСК ,,Голак”, Љупчо Чучуковски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*