Зегин Опен турир во пинг понг

Во Берово од 1 до 3 Септември по втор пат ќе се одржи турнирот Зегин Опен. Наградниот фонд оваа година е двојно зголемен и ќе изнесува 10 000 €

Салата Македонски Бранители во малешевскто гратче Берово во периодот од 1 до 3 септември ќе биде арената каде што своите пинг понгарски вештини ќе ги одмерат најдобрите играчи учесници на вториот по ред меѓунроден турнир во пинг понг Зегин Опен 2023.

Покровител на турнирот е фармацевтската компанија Зегин, компанија која како општествено одговорна го обезбеди наградниот фонд од 10000 евра.

Турнирот е од отворен карактер и на турнирот ќе земат учество натпреварувачи во 10 категории на играчи. Право на учество имаат сите љубители на пинг понгот без разлика дали се професионални играчи или рекреативци.

Од искуството од Првиот Зегин Опен турнир во пинг понг кој се одржа минатата година, Зегин Опен се одржува еднаш годишно но случувањата од натпреварувањето се прераскажуваат цела година, до следниот Зегин Опен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*