Сом тежок 80 килограми уловен на Калиманско Езеро

Ванчо Стојмирски, спортски риболовец од Делчево е јунакот кој постигна нов рекорд на ,,фатен” сом изваден од водите на Калиманско Езеро.

Убавата вест Стојмирски ја сподели на неговиот фејсбук профил на кој покрај уловениот примерок, може да се забележи тежината и должината на риба која тежи точно 80 кг (2.05 кг тежи коритото во кое е ставена за мерење) и долга 2,40 метри.

Претходно во месец јули 2023 сличен улов имаше имаше и спортскиот риболовец Горанчо Ќурчиски за што може да прочитате на линкот подолу:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*