Остварено ветувањето за обнова на вечниот дом на Даме Груев во Русиново

Столе Кракутовски, угостител од Берово и претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ го оствари ветувањето за обнова на вечниот дом на војводата Даме Груев.

-Минатата година на панихидата во спомен на апостолот дадов ветување дека ќе го обновам неговиот вечен дом и тоа сега и го исполнив.

Ова е мал чекор во поттикнување на државните и локални функционери дел од средствата што ги земаат од Македонија да ги наменат за зачувување и возобновување на Македонските историски вредности.

Вечна ти слава Војводо, се вели во објавата на Кракутовски на фејсбук.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*