Пригодна програма по повод Денот на ослободувањето на Берово, 23 Август

Културно уметничка програма по повод 23 август- Ден на Берово

Среда 23.08.2023 година

Бизнис инкубатор Берово

Почеток 11:00 часот.

Настап на Тимко Чичаковски- канон и Јована Богдановска – вокал
Самостојна изложба на уметнички фотографии од Мартин Буровски

Во чест на денот на општина Берово, 23 август, а на наше големо задоволство, Општина Берово ве поканува заеднички да го проследиме настапот на нашиот сограѓанин, професорот по народни инструменти, Тимко Чичаковскии, кој ја доловува магијата на канонот, еден од најстарите инструменти на Балканот, заедно со Јована Богдановска, како вокал.

Исто така ќе можете да го почувствувате уникатниот стил на колорит и мешавина на бои, со различни мотиви, на третата самостојна изложба на уметнички фотографии, од Мартин Буровски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*