ЈЛБ ,,Илинден” ги додели наградите за читател на летото

Јавнаѕа локална библиотека ,,Илинден” ги додели наградите за читател на летото. Во рамки на свеченоста организирана по тој повод најдобрите читатели добија подарок и благодарница.

-Во топлите летни денови, на плажа или дома, нема подобра релаксација од добра книга. Освежување на сите сетила. Библиотеката и ова лето беше доста посетена.И традиционално на крајот на август, ЈЛБ„Илинден“ избира читател на летото. И овој пат одлучивме да наградиме тројца наши членови на различна возраст. Благодарница и подарок книга за читател на лето 2023 добија: Јосиф Јочевски од учениците, Маја Стоименовска и опд повозрасните наши членови Јорданка Ѓеоргиева. Честитки до сите, посакуваме и понатаму да бидат наши редовни читатели, истакна директорката Биљана Петровска.

Убавите топли денови се уште траат и се полни со авантури, патувања, љубов и раскажувања, но не сакаат сите ист вид на литература. Во ЈЛБ„Илинден“ изборот е голем. Ве очекуваме!, додаваат од ЈЛБ ,,Илинден”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*