Се интервенира на мостот на Црквенска Река на магистралата А-3

Продолжува санацијата на оштетената инфраструктура од невремето што го зафати Делчево.

Екипи на ЈП за одржување магистрални и регионални патишта како што информираа од Општината работат на санација на штетите на мостот на Црквенска Река пред Делчево на делот од магистралниот пат кој беше оштетен од невремето проследено со поплави што го зафати Делчево во текот на месецот јуни.

Во моментов се бетонираат темелите и стопите, а се интервенира и на регулацијата на водотекот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*