Одржан традиционалниот планинарски марш ,,Голак” 2023

Во организација на Планинарскиот спортски клуб ,,Голак” во Делчево викендов се одржа деветтиот планинарски марш – Голак 2023. На традиционалниот настан како што информираше претседстелот на ПСК ,,Голак”, Љупчо Чучуковски учествуваа планинари од земјава и Р.Бугарија, кои заеднички поминаа маршрута долга 26 километри.

-Маршутата беше кружна патека почнувајки од град Делчево на 595 метри надморска висина движејки се преку населбата 1 Реон, до двата врва Чавка на 1538 м.н.в., потоа Мала Чавка (Св.Пантелејмон) 1508 м.н.в и враќање преку населбата Трети Реон во вкупна должина од 26 км, рече Чучуковски.

Планинарскиот марш како што додаде завршил со доделување на благодарници и заедничко дружење во дворот на Шумска Вила.

-Маршот беше пријавен во Федерацијата за планинарство, а беше подржан од Општина Делчево и повеќе спонзори на кои им се заблагодаруваме за несебичната подршка како и на дел од нашите членови за логистичката поддршка. Голема благодарност и на нашите младинци од младинската секција, додаде Чучуковски.

Делчевскиот планинар додаде дека маршот поминал во одлична атмосфера, со тоа што сите успеале да ја поминат патеката.

Во продолжение објавата на ПСК ,,Голак”:

ПРВ ДЕЛ………9-ТИ ТРАДИЦИОНАЛЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ГОЛАК 2023…….ЕДНА ГРУПА ОТИДЕ НА ВРВ ЧАВКА 1538 м.н.в. ДРУГА ГРУПА НА ВРВ МАЛА ЧАВКА (СВ ПАНТЕЛЕЈМОН) 1508 м.н.в.ДОДЕКА СИТЕ ЗАЕДНО СЕ ДРУЖЕВМЕ ВО ДВОРОТ НА ШУМСКАТА ВИЛА 1400 м.н.в. НА ПЛАНИНАТА ГОЛАК😃 (Y)
Денес,по идеално убаво време создадено од БОГА за планинарење,планинари од : град САМОКОВ (Р.Бугарија),од СКОПЈЕ,БИТОЛА,БОГДАНЦИ,ДОЈРАН,ВЕЛЕС,ШТИП,БЕРОВО,ЗРНОВЦИ,СВЕТИ НИКОЛЕ,М КАМЕНИЦА,ВИНИЦА,СТРУМИЦА,ПАНЧАРЕВО,ДЕЛЧЕВО,учествуваа на 9-от традиционален планинарски марш ГОЛАК 2023,во организација на ПСК ГОЛАК Делчево,на планината ГОЛАК (Општина ДЕЛЧЕВО – Област ПИЈАНЕЦ (ДЕЛЧЕВСКА).
Маршутата беше кружна од град ДЕЛЧЕВО 595 м.н.в. преку населбата 1 РЕОН,до двата врва ЧАВКА 1538 м.н.в. и МАЛА ЧАВКА (СВ ПАНТЕЛЕЈМОН) 1508 м.н.в.и враќање преку населбата 3 РЕОН во вкупна должина од 26 км.
Заеднички ручек,доделување на благодарници и позитивно дружење имавме во дворот на ШУМСКА ВИЛА 1400 м.н.в.
Маршот беше пријавен во ФЕДЕРАЦИЈАТА ЗА ПЛАНИНАРСТВО НА РС МАКЕДОНИЈА,а беше подржан од :
1.Општина ДЕЛЧЕВО.
2.Пиљара КУКЛЕТО ДЕЛЧЕВО.
3.Пекара ПИЈАНЕЧКИ КЛАС ДЕЛЧЕВО.
4.Продавница КИБОРГ ДЕЛЧЕВО.
На сите им се заблагодаруваме за несебичната подршка.
Голема благодарноост искажуваме за ЛОГИСТИЧКАТА ПОДРШКА на нашите членови :
1.Сашко Стојковски.
2.Валентина Чучуковска.
3.Славе Илиевски.
4.Ѓорѓи Јовановски.
5.Трајче Димитровски.
Голема благодарност искажуваме на нашите младинци од МЛАДИНСКАТА СЕКЦИЈА ПРИ ПСК ГОЛАК Делчево :
1.Младински Лидер ДАВИД ЗЛАТКОВСКИ.
2.Ивана Ѓеоргиевска.
3.Андреа Димитровска.
4.Димитар Гоцевски
Голема благодарност искажуваме на ПЕЦО СТОЈЧЕВСКИ од БИТОЛА,кој како лиценциран планинарски водич при ФПСМ,несебично му помагаше на Претседателот на ПСК ГОЛАК Делчево – лиценциран планинарски водич при ФПСМ ЉУПЧО ЧУЧУКОВСКИ,во водењето на групата.
ЕДЕН НАВИСТИНА ПРЕУБАВО ПОМИНАТ ПОЗИТИВЕН ДЕН,НА КОЈ ИМАВМЕ ЧЕСТ ДА НИ ПЕЕ И ОПЕРСКА ПЕЈАЧКА И СИТЕ ДА УЖИВАМЕ.
ПОЗДРАВ ДО СИТЕ И СЕ ГЛЕДАМЕ НАРЕДНАТА ГОДИНА НА ГОЛАК. 😃 (Y)

ВТОР ДЕЛ………9-ТИ ТРАДИЦИОНАЛЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ГОЛАК 2023…….ЕДНА ГРУПА ОТИДЕ НА ВРВ ЧАВКА 1538 м.н.в. ДРУГА ГРУПА НА ВРВ МАЛА ЧАВКА (СВ ПАНТЕЛЕЈМОН) 1508 м.н.в.ДОДЕКА СИТЕ ЗАЕДНО СЕ ДРУЖЕВМЕ ВО ДВОРОТ НА ШУМСКАТА ВИЛА 1400 м.н.в. НА ПЛАНИНАТА ГОЛАК😃 (Y)
Денес,по идеално убаво време создадено од БОГА за планинарење,планинари од : град САМОКОВ (Р.Бугарија),од СКОПЈЕ,БИТОЛА,БОГДАНЦИ,ДОЈРАН,ВЕЛЕС,ШТИП,БЕРОВО,ЗРНОВЦИ,СВЕТИ НИКОЛЕ,М КАМЕНИЦА,ВИНИЦА,СТРУМИЦА,ПАНЧАРЕВО,ДЕЛЧЕВО,учествуваа на 9-от традиционален планинарски марш ГОЛАК 2023,во организација на ПСК ГОЛАК Делчево,на планината ГОЛАК (Општина ДЕЛЧЕВО – Област ПИЈАНЕЦ (ДЕЛЧЕВСКА).
Маршутата беше кружна од град ДЕЛЧЕВО 595 м.н.в. преку населбата 1 РЕОН,до двата врва ЧАВКА 1538 м.н.в. и МАЛА ЧАВКА (СВ ПАНТЕЛЕЈМОН) 1508 м.н.в.и враќање преку населбата 3 РЕОН во вкупна должина од 26 км.
Заеднички ручек,доделување на благодарници и позитивно дружење имавме во дворот на ШУМСКА ВИЛА 1400 м.н.в.
Маршот беше пријавен во ФЕДЕРАЦИЈАТА ЗА ПЛАНИНАРСТВО НА РС МАКЕДОНИЈА,а беше подржан од :
1.Општина ДЕЛЧЕВО.
2.Пиљара КУКЛЕТО ДЕЛЧЕВО.
3.Пекара ПИЈАНЕЧКИ КЛАС ДЕЛЧЕВО.
4.Продавница КИБОРГ ДЕЛЧЕВО.
На сите им се заблагодаруваме за несебичната подршка.
Голема благодарноост искажуваме за ЛОГИСТИЧКАТА ПОДРШКА на нашите членови :
1.Сашко Стојковски.
2.Валентина Чучуковска.
3.Славе Илиевски.
4.Ѓорѓи Јовановски.
5.Трајче Димитровски.
Голема благодарност искажуваме на нашите младинци од МЛАДИНСКАТА СЕКЦИЈА ПРИ ПСК ГОЛАК Делчево :
1.Младински Лидер ДАВИД ЗЛАТКОВСКИ.
2.Ивана Ѓеоргиевска.
3.Андреа Димитровска.
4.Димитар Гоцевски
Голема благодарност искажуваме на ПЕЦО СТОЈЧЕВСКИ од БИТОЛА,кој како лиценциран планинарски водич при ФПСМ,несебично му помагаше на Претседателот на ПСК ГОЛАК Делчево – лиценциран планинарски водич при ФПСМ ЉУПЧО ЧУЧУКОВСКИ,во водењето на групата.
ЕДЕН НАВИСТИНА ПРЕУБАВО ПОМИНАТ ПОЗИТИВЕН ДЕН,НА КОЈ ИМАВМЕ ЧЕСТ ДА НИ ПЕЕ И ОПЕРСКА ПЕЈАЧКА И СИТЕ ДА УЖИВАМЕ.
ПОЗДРАВ ДО СИТЕ И СЕ ГЛЕДАМЕ НАРЕДНАТА ГОДИНА НА ГОЛАК. 😃 (Y)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*