Поради боево гаѓање, ограничено движењето кај месноста Виречка Полјана

С О О П Ш Т Е Н И Е

Регионалниот центар за управување со кризи Делчево го известува населението од селата Стамер, Град, Вирче, Тработивиште и Разловци дека на ден 03.10.2023 год ( Вторник) во периодот од 09.00 часот до 14.00 часот ќе се спроведе гаѓање со огнено оружје на временото стрелиште на место викано Виречка полјана-атар на с.Вирче .

За да се спречат евентуални несакани последици се известува населението дека во определениот период во поширокиот реон на стрелиштето се забранува секакво движење на луѓе и вршење на било каква работа и испаша на домашни животни.

РЦУК – ДЕЛЧЕВО

Со овластување

Советник Илиевска Светлана

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*