Весна Стојковска од с.Саса се уште ја негува традицијата на плетење волнени чорапи

Иако се можеби ретки се уште има луѓе со големо срце кои прават добрина и покажуваат хуманист.

Баба Весна Стојковска од с.Саса, несакајќи ништо за возврат на 22 членови на фолклорната група ќе исплете чорапи кои ќе бидат дел од пијанечката носија со која играорците настапуваат.

Од име на членовите на фолклорната група малку е да и кажеме благодарам, среќни сме што ја имаме и што бескрајно не израдува ! Кога би постоеле повеќе луѓе како баба Весна, светот би бил поубаво место за живеење!, се вели во објавата на Кико Трајановски вработен во НУЦК ,,Никола Јонков Вапцаров”-Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*