,,Подарувам книга” акција во ООУ ,,Св.Климент Охридски”

НАШЕТО УЧИЛИШТЕ ОРГАНИЗИРА АКЦИЈА ПОД МОТОТО „ПОДАРУВАМ КНИГА„

НОСИТЕЛ НА АКЦИЈАТА Е УЧИЛИШНАТА БИБИЛИОТЕКА ВО СОРАБОТКА СО НАСТАВНИКОТ ПО ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И УЧИЛИШНИОТ ПАРЛАМЕНТ.
ВО ОВАА НАША АКЦИЈА Е ПРЕДВИДЕНО ДА ЗЕМАТ УЧЕСТВО УЧЕНИЦИТЕ, НАСТАВНИЦИТЕ И СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ РОДИТЕЛИ И ГРАЃАНИ, ДА ДОНИРААТ КНИГА ИЛИ СЛИКОВНИЦА И НА ИСТАТА ДА НАПИШАТ ПОЗИТИВНА ПОРАКА ЗА ЧИТАЊЕТО И ДА ГО ДОДАДАТ СВОЕТО ИМЕ.

ЦЕЛТА НА АКЦИЈАТА Е КАЈ УЧЕНИЦИТЕ ДА СЕ РАЗВИЈАТ ХУМАНОСТА, ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ,ВОЛОНТЕРСТВОТО И ЖЕЛБАТА И ЉУБОВТА КОН ЧИТАЊЕТО.
СОБРАНИТЕ КНИГИ ЌЕ БИДАТ ДОНИРАНИ ВО БИБЛИОТЕКИТЕ ВО ПОДРАЧНИТЕ УЧИЛИШТА КОИ РАБОТАТ ВО СКЛОП НА ЦЕНТРАЛНОТО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“.

ВИ БЛАГОДАРАМЕ!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*