Како изгледал и кој го возел првиот камион во Делчево

Камионџиството во Делчево влече корени од дамнина. Најпознатото претпријатие каде својата камионџиска кариера ја започнале е АТШ Полет Делчево.

За историјата кога пристигнал првиот камион и кој го возел денес факти изнесе професор Љупчо Прачковски кој го подготвува вториот дел од книгата Животот на Делчевчани.

Еве што тој напиша:

Првиот камион во Делчево ; ЧЕПЕЛ; Возен од Моне Постоловски кој во исто време е и првиот инструктор на возачи во Делчевско почетокот на педесетите години од минатиот век

Фото: Љ.Прачковски

Во продолжение уште неколку фотографии од историјатот на АТШ Полет Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*