Атанасовски организираше прием за каменичките бранители

Градоначалникот на М.Каменица, Димчо Атанасовски на својот официјален профил на социјалната мрежа фејсбук објави информација за организиран прием со бранителите од воениот конфликт во 2001 година.

-Со најдлабока почит и благодарност кон нивниот придонес, личните подвизи и жртви, денеска организирав прием и работна средба со сограѓаните – бранители на Република Македонија во воениот конфликт од 2001 година. Со цел, продолжување на грижата кон македонскиот национален дух и одбележувањето на значајниот придонес на нашите бранители кон современата историјата на Македонија, на денешната работна средба споделивме повеќе идеи и предлози. Разговаравме за изнаоѓање на начини за поддршка, поуспешната интеграција и дополнително подобрување на условите за нашите бранители и нивните семејства, истакна Атанасовски.

Акцентот на работната средба беше ставен на скора изработка на Меморандум за соработка помеѓу бранителите и Општина Македонска Каменица, кој Атанасовски потенцира дека ќе понуди конкретни решенија и акции за подигање на нивниот статус на национални херои.

-Се надеваме на плодна соработка, со која во иднина, заеднички ќе го одиме патот кон подобро и посветло македонско утро, заврши Атанасовски во неговата објава.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*