Есенски активности по повод Месецот на книгата во МБ ,,Кочо Рацин” во Пехчево

На гости во библиотеката денеска беа дечињата од прво и второ одделение – групата ученици од целодневневен престој при детската градинка ” 7 Септември”.

Вредните ученици со помош на учителката Сузана и негователката Стефанија изработија есенска кошница и есенска сликовница- подарок за библиотеката”Кочо Рацин”.

Со помош на библиотекарките дечињата изработија есенски листови во разни бои. Боевме,сечевме за на крај да се изработи гранка од разни есенски листови.

Со песна и оро ја завршивме денешната активност по повод Месец на книгата, се вели во објавата на ОЈУМБ ,,Кочо Рацин” од Пехчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*