Секој од нас има потреба од психосоцијална поддршка

ЈАВИ СЕ-ТУКА СМЕ ЗА ТЕБЕ 071 215 357

Во денешно време на големи предизвици и постојана несигурност, секој од нас има потреба од психосоцијална поддршка. Психосоцијалната поддршка се дефинира како давање помош, грижа, разбирање и внимание во однос на потребите, желбите и интересите на лицето кое има потреба. Целта е јакнење и развој на сопствените способности, самодоверба, самоконтрола и социјална интеграција, за да можат да ја планираат иднината, да управуваат со својот живот, да примаат и да даваат внимание, да се чувствуваат успешни, корисни, значајни, да ги практикуваат омилените активности,

Доколку почувствувате потреба од таков вид на помош, тоа да го направите со институција или организација во чиј пакет на услуги нудат психосоцијална поддршка.

Психолог- Дејан Глинџарски

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*