Литературен конкурс по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост во ООУ ,,Ванчо Прке”


По повод ,,3 Декември Меѓународниот ден на лицата со попреченост”, нашето училиште распишува ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС на тема:
Јас сум Ти , Ти си Јас – исти сме “, посветен на сите деца, со цел да ја разбудиме свеста за заединштво и еднаков пристап на лицата со попреченост.

Текстовите да бидат напишани во проза, со име и презиме на ученикот , име на училиштето и телефонски број на ученикот/менторот.

Право на учество имаат ученици од VI до IX одделение. Творбите да бидат испратени на нашиот училишен меил : e- mail – ou-vanchoprke-delchevo@schools.mk, до 01.12.2023 година (петок).

Наградените творби ќе бидат прочитани во нашето училиште на 04.12.2023 година (понеделник) на културно- уметничката програма во Салата за свечености

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*