Прво место за претставникот на библиотеката ,,Кочо Рацин” Пехчево на манифестацијата ,,Жуборење од Радика 2023″

Денеска во Ростуше се одржа поетска манифестација ” Жуборење од Радика 2023″ во организација на Здружение за афирмација и развој на реканскиот крај ” Рекански порои”.

На оваа манифестација учествуваше и Матична библиотека ” Кочо Рацин” со ученичката Благица Чабуковска која освои прво место под менторство на Габриела Костадинова.

Честитки Благица, се вели во објавата на МБ ,,Кочо Рацин”.

За повеќе фотографии кликнете на фотографијата подолу:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*