Планинарски-спортски клуб ,,Голак” го одбележа Денот на планината

Светскиот ден на планината, 11 декември денес традиционално го одбележаа неколку членови на Планинарски-спортски клуб ,,Голак” од Делчево. За таа цел планинари од клубот на чело со претседателот Љупло Чучуковски реализираа планинарска марш во вкупна должина од 12 километри со следната маршута:

● Партизански бункер(еден од двата) 632 м.н.в. од Втората Светска Војна над населба Стрелиште во ДЕЛЧЕВО

● Деспотов водопад 640 м.н.в.

● Манастир Св.Ѓорѓи 641 м.н.в. на падините на планината ГОЛАК

●Езерце Сандански 605 м.н.в. (Општина Делчево – Област Пијанец (Делчевска).

-Еден преубаво поминат ден со максимално позитивни луѓе и апдолутно сонце кое грееше, истакна Чучуковски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*