Во с.Ѕвегор по повод празникот посветен на Св.Јован Крстител света литургија ќе одржи епископот делчевско-каменички г-н Марко

По повод христијанскиот празник посветен на Св.Јован Крстител, епископот на Делчевско – каменичка епархија г-н Марко, претстојната сабота (20 јануари 2024) со почеток од 8:00 часот ќе отслужи света божествена литургија во црквата ,,Собор на Св.Јован Крстител” во с.Ѕвегор.

По тој повод се известуваат верниците да присуствуваат на настанот, со што ќе го збогатат одбележувањето на празникот!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*