ЈЛБ ,,Илинден” распиша конкурс за најдобра рецитација

ЈАВНАТА ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА ИЛИНДЕН”

Во соработка со ООУ „ВАНЧО ПРКЕ” И ООУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

Распишува КОНКУРС:

ЗА НАЈДОБРА РЕЦИТАЦИЈА

Право на учество имаат учениците од VII, VIII и IX одделение од двете основни училишта во градот

Наптерварувачите избираа една од трите понудени песни за рецитација: „Кога ја љубев Дениција од Петре М. Андреевски, „Везилка” од Блаже Коневски или „Денови” од Кочо Рацин

Пријавувањето трае до 29.01.2024 година кај наставниците по македонски јазик или библиотеките во основните училишта во градот

Комисија за избор ќе избере три најдобри рецитатори

Натпреварот ќе се одржи на 02.02.2024 година во читалната на библиотеката со почеток во 12 часот

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*