Во Пехчево отворена изложба на карикатури IN VINICA VERITAS

Изложба на карикатури,, IN VINICA VERITAS “2023 год во Пехчево. Изложбата беше отворена од страна на Благица Стојановска директор на ДК,, Тошо Арсов” од Виница.

Беа изложени 50 карикатурни дела на светски автори, изложба која веќе 15 год. традиционално се одржува во склоп на Фестивал за хумор и сатира IN VINICA VERITAS.

Од страна на Домот на културата им благодариме на гостите од Виница и нивната соработка, како и на сите присутни кои денес беа дел од овој културен настан, љубители на уметноста и подржувачи на секој настан организиран од страна на домот.Ви благодариме…

Изложбата ќе биде отворена секој ден до 31.01.2024 год, и можат да ја посетат сите заинтересирани граѓани и ученици со нивните ментори…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*