Во Пехчево зголемен интерес за изложбата на карикатури IN VINICA VERITAS

Денес во посета на изложба на карикатури IN VINICA VERITAS 2023 беа учениците од средното училиште,, Ацо Русковски”од Берово со менторот Слободан Пандов, и учениците од целодневна настава при ООУ,, Ванчо Китанов” со нивната менторка Трајанка Беќарска.

На изложбата се претставени 50 карикатурни дела од 46 земји од цел свет. Изложбата се одржува по XV пат, и е дел од традиционалниот фестивал на хумор и сатира во Виница.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*