Алија Пустев бил првиот претседател на Општина Делчево!

Во 1944 година во Делчево по ослободувањето е формирана првата локална власт со председател на Општината- Алија Пустев.

На локалните избори во 1996 година во самостојна независна Македонска држава е избран првиот градоначалник Прачковски Љупчо.

Со последните избори во 2021 година е избран по втор пат за градоначалник Трајковски Горан.

Годинава се слави 80 години слободна локална власт.

Извор: Љ.Прачкоски

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*