Македонец по потекло од с.Град ,,косачкото” искуство им го пренесува на голем број Швајцарци

Марјанчо Маџовски, од St-Saphorin, со потекло од с.Град, познат по неговите умешности во користење на косата и зачувување на старите занаети, преку курсеви, го има пренесено своето знаење на над 300 швајцарци (бројката е многу поголема).

Во моментот има своја приватна фирма, а многу скоро ќе дознаете нешто повеќе не само за него туку и за нашинците во регионот во Швајцарија каде има најмногу делчевци и секако Македонци.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*